Scootmobiel Bronckhorst

Wilt u een goede scootmobiel in Bronckhorst? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schommelen tussen €750,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (december 2023) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Bronckhorst (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€12,64 – €22,75 per uur
Aantrekkelijk merkElectric Mobility Liteway Balance Plus
Punt voor adviesFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bronckhorst

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn verwachtingen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Bronckhorst. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €770,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €2400,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €3600.

Tips van de expert december 2023

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Hieronder achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bronckhorst kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen variëren fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of het bos? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Als u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen onderscheiden zich door maximale vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Bronckhorst en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de leverancier, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een alarmsysteem of een beensteun. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.500,00. In de tabel hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6,5 km/u€800
Prima320 – 25 km12 km/u€1700
Goed445 km16 km/u€2700
Professioneel475 km +22 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bronckhorst
scootmobiel-kopen-bronckhorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Bronckhorst. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Bronckhorst. Vragen? Dat kan telefonisch (0575750250), men kan een mailtje sturen (info@bronckhorst.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). U kunt ook terecht op www.bronckhorst.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Bronckhorst zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bronckhorst
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder treft u populaire winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hierna bieden wij een opsomming met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway Balance Plus14 km6 km/u€ 1.667
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
RvS van Seenus CTM 939 HD50 km15 km/u€ 6.800
DKCity DK S500 450 km10 km/u€ 2.599
Schema met populaire modellen december 2023

Veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Bronckhorst. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bronckhorst) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenspanning en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Bronckhorst leert u van alles over anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,10 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bronckhorst.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie