Scootmobiel Vorden

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Vorden? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker leest u een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de geschatte prijzen, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €500,00 en €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In deze regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Bronckhorst (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€12,64 – €22,75 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Dixie EMC
Regionaal adviespuntSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vorden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Vorden. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3000.

Hulp bij uw keuze december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vorden is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen hebben een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Vorden en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven hebben te maken met de producent, de actieradius, de topsnelheid en accessoires zoals een drempelhulp of een boodschappenmand. De goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.700,00. In de onderstaande tabel vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km8 km/u€800
Standaard315 km11 km/u€1100
Uitmuntend445 km18 km/u€3300
Meeste comfort475 km +20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vorden
scootmobiel-kopen-vorden

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Bronckhorst. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. U kunt even bellen (0575750250), per mail (info@bronckhorst.nl), of kom naar het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Zie ook www.bronckhorst.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden leest u hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Vorden zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointRaadhuisstraat 17251 AAVorden
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Vorden
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u uiteenlopende winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een schema met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Dixie EMC40 km6,4 km/u€ 5.000
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Excel Navigator 3 Compact50 km15 km/u€ 5.586
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Overzicht met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Vorden. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vorden) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Vorden behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,40 per maand. Een verzekerde scoot kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Vorden.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie