Scootmobiel Vierakker

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Vierakker? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina bekijkt u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De kosten liggen tussen de €500,00 & €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus en Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,64 – €22,75 per uur
Veel gekozen merkPride Sonic 3
Punt voor adviesFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vierakker

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat past bijmijn eisen en wensen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Vierakker. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1875,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4600.

Advies van de specialist december 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vierakker is makkelijk te vervoeren in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten variëren flink als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Op het moment dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Vierakker en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten hebben te maken met de fabrikant, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als achteruitkijkspiegels & een scootmobieltas. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €6.100,00. In het onderstaande overzicht staat de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€650
Goed315 – 20 km12 km/u€1150
Goed440 km16 km/u€3200
Topper485 km22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vierakker
scootmobiel-kopen-vierakker

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Bronckhorst. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Vragen? Dat kan telefonisch (0575750250), men kan een mailtje sturen (info@bronckhorst.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Check ook eens www.bronckhorst.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Vierakker vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Vierakker
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u een aantal bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk bieden wij een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Sonic 316 km6 km/u€ 1.060
Shoprider 889dxd duo45 km6 km/u€ 6.435
Shoprider 889 XLSBN50 km15 km/u€ 1.950
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Vierakker. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vierakker) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Vierakker legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Vierakker.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie