Scootmobiel Toldijk

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Toldijk? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen liggen tussen de €850,00 en €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren en Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (december 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Bronckhorst (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€12,64 – €22,75 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort MobiGo F15
Regionaal adviespuntFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Toldijk

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Toldijk. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €710,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1825,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een comfortabele zit begint zo rond de €3900.

Aankooptips december 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Ons team wil u graag te woord staan. Bijgaand bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Toldijk is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Zodra u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Toldijk en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden gevormd door de producent, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder en een wikkeldeken. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €505,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €7.900,00. In deze tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km8 km/u€600
Standaard320 km10 km/u€1900
Geavanceerd435 km15 km/u€3900
Royaal475 km20 – 22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Toldijk
scootmobiel-kopen-toldijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Bronckhorst. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Hiervoor kunt u ook even bellen (0575750250), per mail (info@bronckhorst.nl), of kom naar het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Ga ook eens naar www.bronckhorst.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Toldijk zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Toldijk
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder vergelijkt u een aantal bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Meest verkochte modellen
Onderstaand bekijkt u een tabel met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo F1518 km6 km/u€ 1.100
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Shoprider Torino 345 km15 km/u€ 4.000
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Toldijk. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Toldijk) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn bandenspanning en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Toldijk gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,60 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Toldijk.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie