Scootmobiel Baak

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Baak? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker vind u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €650,00 en wel €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (december 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Bronckhorst (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€12,64 – €22,75 per uur
Populair merkVermeiren Venus 4
Lokaal adviespuntFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Baak

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn wensen?Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Baak. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €620,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €1875,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3700.

Keuzeadvies december 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Baak neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Baak en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hangen af van de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en opties als oprijplaten of een schootskleed. De goedkoopste voertuigen starten bij €490,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.700,00. In het overzicht hieronder vind u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km6,5 km/u€700
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€1650
Geavanceerd460 km16 km/u€2600
Luxueus475 km +20 – 22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Baak
scootmobiel-kopen-baak

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Bronckhorst. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Kort daarop volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Bij vragen kunt u bellen (0575750250), door een e-mailtje te sturen (info@bronckhorst.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Check ook eens www.bronckhorst.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Baak zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Baak
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u meerdere merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met populaire scoots
Hierna schetsen wij een tabel met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Venus 49 km6 km/u€ 1.095
Pride Maxima 325 km6 km/u€ 1.170
Afikim Sportster SE45 km15 km/u€ 8.380
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Tabel met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Baak. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Baak) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Baak behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,50 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Baak.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie