Scootmobiel Steenderen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Steenderen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl bekijkt u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten liggen tussen de €700,00 en wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (december 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€12,64 – €22,75 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 889dxd duo
AdviespuntFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Steenderen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Steenderen. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €650,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km begint zo rond de €2150,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3300.

Aankooptips december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Steenderen is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen beschikken over maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Steenderen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de producent, het bereik, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals oprijplaten of een krukhouder. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €505,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €7.100,00. In de onderstaande tabel staat de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km7,5 km/u€600
Verbeterd325 km10 km/u€1300
Comfortabel455 km16 km/u€3800
Elite480 km+20 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Steenderen
scootmobiel-kopen-steenderen

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Bronckhorst. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Bronckhorst. U kunt even bellen (0575750250), men kan een mailtje sturen (info@bronckhorst.nl), of bezoek het stadhuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Ga ook eens naar www.bronckhorst.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Steenderen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Steenderen
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u de meest bekende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk bieden wij een schema met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889dxd duo45 km6 km/u€ 6.435
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Steenderen. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Steenderen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Hiervoor is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Steenderen gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,40 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Steenderen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie