Scootmobiel Bronkhorst

Zoekt u een goede scootmobiel in Bronkhorst? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bieden wij nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten variëren tussen €700,00 oplopend tot 5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Electric Mobility en Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Winkels in de buurt | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,64 – €22,75 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort R22 XL
Regionaal adviespuntFysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bronkhorst

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Bronkhorst. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €840,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1625,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort is er al vanaf €3500.

Advies van de specialist december 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bronkhorst kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots verschillen flink op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen bieden een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Bronkhorst en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden bepaald door de fabrikant, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder & een beenhoes. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.400,00. In de onderstaande tabel staat de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km6,5 km/u€500
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1700
Uitstekend435 km17 km/u€4000
Luxe485 km20 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bronkhorst
scootmobiel-kopen-bronkhorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Bronckhorst. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Dit kan telefonisch (0575750250), door een e-mailtje te sturen (info@bronckhorst.nl), of bezoek het stadhuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Bekijk ook www.bronckhorst.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Bronkhorst vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bronkhorst
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u uiteenlopende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Meest verkochte modellen
Onderstaand vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Electric Mobility Balance40 km6 km/u€ 3.660
RvS van Seenus Mercurius 4 889SL40 km15 km/u€ 5.000
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Bronkhorst. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bronkhorst) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarvoor kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Bronkhorst gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,90 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bronkhorst.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie