Scootmobiel Hummelo

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Hummelo? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig staat u weer midden in het leven en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina bieden wij praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO, de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 en €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Meyra of Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Bronckhorst (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€12,64 – €22,75 per uur
Populaire scootmobielPride Go Go Ultra X 3W
Adviespunt in de buurtVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hummelo

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hummelo. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €900,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1750,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is er al vanaf €3550.

Onze kooptips december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Hummelo neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten onderscheiden zich enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Hummelo en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een rollatorhouder en een stoelhoes. De gunstigste voertuigen koopt u al vanaf €510,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In het overzicht hieronder treft u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8,5 km/u€750
Goed320 – 25 km10 – 12 km/u€1350
Goed435 km18 km/u€2700
Royaal470 km20 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hummelo
scootmobiel-kopen-hummelo

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Bronckhorst. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Bronckhorst. Bij vragen kunt u bellen (0575750250), e-mailen (info@bronckhorst.nl), of kom naar het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Ga ook eens naar www.bronckhorst.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Hummelo kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Hummelo
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vindt u populaire organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk treft u een opsomming met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Schema met populaire scoots december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hummelo. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hummelo) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige verkopers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Hummelo gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hummelo.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie