Scootmobiel Laag-Keppel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Laag-Keppel? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de weg op. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl leest u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen variëren tussen €750,00 en €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility en Handicare.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€12,64 – €22,75 per uur
Populaire scootmobielStrider Micro 4S
Punt voor adviesVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Laag-Keppel

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn profiel? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Laag-Keppel. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €720,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1675,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €4950.

Hulp bij uw keuze december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Bijgaand achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Laag-Keppel neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen kan harder en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen verschillen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Laag-Keppel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een alarmsysteem + een boodschappenmand. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €520,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.400,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km7,5 km/u€700
Goed320 – 25 km11 km/u€1850
Uitmuntend455 km15 – 17 km/u€2700
Elite475 km +21 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Laag-Keppel
scootmobiel-kopen-laag-keppel

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Bronckhorst. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-afdeling. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Hiervoor kunt u ook even bellen (0575750250), e-mailen (info@bronckhorst.nl), of bezoek het stadhuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Check ook eens www.bronckhorst.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om het ideale model te vinden leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Laag-Keppel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Laag-Keppel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal erkende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk treft u een overzicht met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Micro 4S13 km6 km/u€ 1.399
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Tabel met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Laag-Keppel. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Laag-Keppel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Laag-Keppel komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en het juist bedienen van de scoot. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,75 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Laag-Keppel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie