Scootmobiel Hoog-Keppel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hoog-Keppel? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze speciale scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de huidige prijzen, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen variëren tussen €500,00 & €4.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Practicomfort of EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€12,64 – €22,75 per uur
Veel gekozen scootmobielSterling Little Star
AdviespuntVitaal Thuiszorg Didam

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoog-Keppel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn wensen?Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hoog-Keppel. Doe dat bijvoorbeeld online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €930,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1900,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €4200.

Aankooptips december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoog-Keppel kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Hoog-Keppel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, de topsnelheid en randproducten als een drempelhulp + een krukhouder. De voordeligste voertuigen koopt u al vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.600,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km7 km/u€550
Beter325 km12 km/u€1100
Goed460 km16 km/u€2500
Beste475 km +22 km/u€7.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoog-Keppel
scootmobiel-kopen-hoog-keppel

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Bronckhorst. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Bronckhorst. Vragen? Dat kan telefonisch (0575750250), men kan een mailtje sturen (info@bronckhorst.nl), of kom naar het gemeentehuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Check ook eens www.bronckhorst.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Hoog-Keppel zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Vitaal Thuiszorg DidamAalsbergen 116942 SEDidam
Gezondheidscentrum DidamPanhuis 526941 BZDidam
PelgromhofMolenstraat 76901 CBZevenaar
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hoog-Keppel
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u populaire leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Hoog-Keppel. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het verstandig om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoog-Keppel) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Om die reden is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Hoog-Keppel legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Hoog-Keppel.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en verken samen de wijken als: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie