Scootmobiel Zutphen

Wilt u een goede scootmobiel in Zutphen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven liggen tussen de €800,00 en €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Zutphen (https://www.zutphen.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider en Medema.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (juni 2024) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Zutphen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7204
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€14 – €22,91 per uur
Populaire scootmobielElectric Mobility UltraLite 480
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zutphen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat matcht met mijn verwachtingen? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zutphen. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €650,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is te koop vanaf €1575,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €4750.

Tips van de expert juni 2024

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zutphen is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots verschillen flink als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zutphen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels & een beenhoes. De gunstigste modellen beginnen bij €530,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €5.700,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis314 km7,5 km/u€600
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1450
Uitmuntend440 km15 – 17 km/u€4000
Topper475 km +20 km/u€7.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zutphen
scootmobiel-kopen-zutphen

Scootmobiel aanvragen gemeente Zutphen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Zutphen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Zutphen. Dit kan telefonisch (0575595760), mailen (wmo-sz@zutphen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Henri Dunantweg 1, 7201 EV, Zutphen). Zie ook www.zutphen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bieden wij informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Zutphen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBedrijvenweg 6a7161 AJNeede
Livio Zorgpunt MC HagemanHagemanstraat 46-A7151 AHEibergen
Figulus WelzijnPolstraat 97121 DHAalten
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zutphen
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u meerdere partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna treft u een tabel met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility UltraLite 48013 km6 km/u€ 831
Mango Smartboy 412 km6 km/u€ 795
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
DKCity DK S320 350 km10 km/u€ 2.399
Overzicht met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Zutphen. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het alternatief om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zutphen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u rustig een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Zutphen leert u van alles over verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zutphen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u niet geïsoleerd raken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (juist ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie