Scootmobiel Keijenborg

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Keijenborg? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels deze elektrisch aangedreven scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO, de geschatte prijzen, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €550,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Bronckhorst (https://www.bronckhorst.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Molenaar en Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Bronckhorst (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€12,64 – €22,75 per uur
Populair merkSterling Sapphire 2
Adviespunt in de buurtSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Keijenborg

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn situatie? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Keijenborg. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €570,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2350,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu vind u al vanaf €4850.

Advies van de specialist december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Keijenborg kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten variëren enorm als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
In de situatie dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen bieden maximale vering en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Keijenborg en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de topsnelheid en extra opties zoals een extra lader en een stoelhoes. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €490,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.200,00. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8 km/u€750
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1750
Uitmuntend435 km18 km/u€2800
Meeste comfort475 km20 – 22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Keijenborg
scootmobiel-kopen-keijenborg

Scootmobiel aanvragen gemeente Bronckhorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Bronckhorst. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Bronckhorst. Dit kan telefonisch (0575750250), e-mailen (info@bronckhorst.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Elderinkweg 2, 7255 KA, Hengelo (Gld)). Ga ook eens naar www.bronckhorst.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Keijenborg kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointRaadhuisstraat 17251 AAVorden
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Keijenborg
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u meerdere organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierna bieden wij een lijst met daarin veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Practicomfort Quickstep MT16 km6 km/u€ 1.070
Excel Galaxy 350 km15 km/u€ 6.100
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Schema met populaire scoots december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Keijenborg. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het verstandig om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Keijenborg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Keijenborg worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Keijenborg.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.

Plaats een reactie