Scootmobiel Hengevelde

Op zoek naar een goede scootmobiel in Hengevelde? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bieden wij nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €850,00 oplopend tot 5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra en Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hof van Twente (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€19,2 – €22,8 per uur
Populair merkExcel Travelux Zoom
Adviespunt in de buurtLivio Zorgpunt Wiedenbroek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hengevelde

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Hengevelde. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €650,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2150,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €3300.

Keuzehulp december 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hengevelde neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar het park? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Hengevelde en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen worden gebaseerd op de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder en een voetenzak. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.400,00. In de bijgaande tabel vind u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km8 km/u€550
Beter320 km12 km/u€1700
Geavanceerd445 km18 km/u€3100
Luxueus480 km21 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hengevelde
scootmobiel-kopen-hengevelde

Scootmobiel aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Hof van Twente. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hof van Twente. Bij vragen kunt u bellen (0547858585), door een e-mailtje te sturen (info@hofvantwente.nl), of bezoek het stadhuis (De Höfte 7, 7471 DK, Goor). Bezoek ook www.hofvantwente.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Hengevelde vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Livio Zorgpunt WiedenbroekWiedenbroeksingel 47481 BTHaaksbergen
Harting-BankDammaten 67472 DJGoor
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Hengevelde
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u de meest bekende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Onderstaand schetsen wij een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Zoom15 km8 km/u€ 1.216
RvS van Seenus Saturnus 3 778NR35 km8 km/u€ 3.200
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Sterling Elite 2 Plus44 km15 km/u€ 4.684
Schema met populaire voertuigen december 2023

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Hengevelde. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hengevelde) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarvoor is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Hengevelde komen thema’s aan bod als de regels op de weg en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hengevelde.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie