Scootmobiel Diepenheim

Wilt u een goede scootmobiel in Diepenheim? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten liggen tussen de €850,00 en wel €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Invacare of Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hof van Twente (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7478
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€19,2 – €22,8 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort Beaufort 5
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Diepenheim

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Diepenheim. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €590,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €2125,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4200.

Keuzeadvies maart 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Diepenheim is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De mobielen variëren fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen beschikken over een goede vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Diepenheim en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven hebben te maken met de producent, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een extra accu of een boodschappenmand. De goedkoopste scooters beginnen bij €490,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km8,5 km/u€600
Prima320 – 25 km10 km/u€1800
Geavanceerd440 km15 – 17 km/u€3400
Elite475 km +22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Diepenheim
scootmobiel-kopen-diepenheim

Scootmobiel aanvragen gemeente Hof van Twente via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Hof van Twente. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hof van Twente. Dit kan telefonisch (0547858585), door een e-mailtje te sturen (info@hofvantwente.nl), of bezoek het gemeentehuis (De Höfte 7, 7471 DK, Goor). Zie ook www.hofvantwente.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen bieden wij uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Diepenheim zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankDammaten 67472 DJGoor
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
ZorgAccentGraaf Ottostraat 607461 CWRijssen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Diepenheim
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u meerdere organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna bieden wij een tabel met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 524 km8 km/u€ 1.120
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Vermeiren Carpo 445 km17 km/u€ 3.955
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
Schema met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Diepenheim. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Diepenheim) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Diepenheim legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Diepenheim.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie