Scootmobiel Rijssen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Rijssen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website bieden wij nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €850,00 en wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Rijssen-Holten (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€13,50 – €18,00 per uur
Populair merkRvS van Seenus Saturnus 4 889NR
Punt voor adviesZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rijssen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn situatie? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rijssen. Dit kan online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €760,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2075,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu is te koop vanaf €3800.

Hulp bij uw keuze augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Rijssen kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen variëren aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga direct proefrijden in Rijssen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als een alarmsysteem en een een afdekhoes. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €490,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.000,00. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km8 km/u€550
Prima315 – 25 km10 km/u€1200
Geavanceerd460 km17 km/u€3200
Beste475 km +21 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rijssen
scootmobiel-kopen-rijssen

Scootmobiel aanvragen gemeente Rijssen-Holten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Rijssen-Holten. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Rijssen-Holten. Dit kan telefonisch (0548854836), per mail (sociaalplein@rijssen-holten.nl), of bezoek het stadhuis (Schild 1, 7461 DD, Rijssen). Ga ook eens naar www.rijssen-holten.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Rijssen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentGraaf Ottostraat 607461 CWRijssen
ZorgAccentTuinstraat 27451 EXHolten
Medipoint | AllévoDr. Tazelaarstraat 17442 MENijverdal
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Rijssen
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand doorzoekt u populaire winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna verstrekken we een schema met veel verkochte modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Saturnus 4 889NR40 km8 km/u€ 5.000
Mango Lynx 425 km7 km/u€ 2.350
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 8.517
Overzicht met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Rijssen. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rijssen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer verkopers werken met een omruilgarantie. Zo kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Hiervoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Rijssen gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €5,00 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Rijssen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.

Plaats een reactie