Scootmobiel Rijssen-Holten

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Rijssen-Holten? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina leest u praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €700,00 en €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Rijssen-Holten (https://www.rijssen-holten.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Excel of Freerider.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (december 2023) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Rijssen-Holten (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijk merkElectric Mobility Liteway 4 Plus
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rijssen-Holten

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Rijssen-Holten. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €620,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €1500,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort vind u al vanaf €3800.

Hulp bij uw keuze december 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rijssen-Holten kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan harder en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen bieden een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Rijssen-Holten om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hangen af van de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een extra accu + een krukhouder. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €520,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €5.000,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km7,5 km/u€650
Standaard320 km12 km/u€1400
Gevorderd460 km15 km/u€2600
Meeste comfort475 km21 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rijssen-Holten
scootmobiel-kopen-rijssen-holten

Scootmobiel aanvragen gemeente Rijssen-Holten via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Rijssen-Holten. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Rijssen-Holten. Bij vragen kunt u bellen (0548854836), door een e-mailtje te sturen (sociaalplein@rijssen-holten.nl), of bezoek het stadhuis (Schild 1, 7461 DD, Rijssen). Zie ook www.rijssen-holten.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Rijssen-Holten zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentGraaf Ottostraat 607461 CWRijssen
ZorgAccentTuinstraat 27451 EXHolten
Medipoint | AllévoDr. Tazelaarstraat 17442 MENijverdal
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Rijssen-Holten
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u uiteenlopende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Electric Mobility UltraLite 48013 km6 km/u€ 831
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Shoprider 9as free2be25 km11 km/u€ 5.451
Overzicht met populaire modellen december 2023

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Rijssen-Holten. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rijssen-Holten) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Rijssen-Holten legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,50 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Rijssen-Holten.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie