Scootmobiel Deventer

Wilt u een goede scootmobiel in Deventer? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de actuele prijzen, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 en wel €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Pride en Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Tarieven (december 2023) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Deventer (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7418
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€12,65 – €19 per uur
Populair merkPracticomfort Dixie
Adviespunt in de buurtMedipoint Carinova

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Deventer

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Deventer. Dit kan online door middel van een brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €670,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €4550.

Hulp bij uw keuze december 2023

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Deventer kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten variëren enorm als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen verschaffen maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Deventer om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen hebben te maken met de fabrikant, de actieradius, de snelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer of een voetenzak. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €5.800,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8,5 km/u€650
Prima315 km12 km/u€1350
Gevorderd460 km15 km/u€3700
Meeste comfort480 km+20 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Deventer
scootmobiel-kopen-deventer

Scootmobiel aanvragen gemeente Deventer via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Deventer. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Deventer. Bij vragen kunt u bellen (140570), per mail (info@socialeteamsdeventer.nl), of bezoek het gemeentehuis (Grote kerkhof 1, 7411 KT, Deventer). Bezoek ook www.deventer.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Deventer kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint CarinovaHamburgweg 17418 ESDeventer
HulpmiddelencentrumOsnabrückstraat 307418 BNDeventer
VegroKarel de Groteplein 187415 DHDeventer
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Deventer
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal erkende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder schetsen wij een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Freerider Kensington-S 440 km13 km/u€ 4.916
Pride Lunetta 1032 km10 km/u€ 3.200
Tabel met populaire modellen december 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Deventer. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Deventer) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere de remmen en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Deventer behandeld u zaken zoals verkeerskennis en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,80 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Deventer.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie