PROVINCIE Overijssel

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Overijssel? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer veilig de weg op. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker helpt u bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met de belangrijkste zaken waar u op moet letten en bruikbare informatie over zaken als WMO, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

  • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
  • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een comfortabele manier van reizen.
  • De prijzen variëren tussen €600,00 tot zo’n €5.500,00.
  • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling en Handicare.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Overijssel

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Overijssel. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom. Bekijk ook de mogelijkheden in DeventerHellendoornRijssen-HoltenHof van TwenteHaaksbergenEnschedeHengeloOldenzaalDinkellandAlmeloBorneWierdenTubbergenTwenterandDalfsenOmmenHardenbergStaphorstZwolleZwartewaterlandRaalteOlst-WijheKampenSteenwijkerland.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €530,00.
  • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2375,00.
  • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3550.

Advies van de specialist april 2024

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Overijssel is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken variëren nogal als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of het bos? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots worden gekenmerkt door grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Overijssel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de grootte van de accu, de topsnelheid en randproducten als oprijplaten & een mandje. De goedkoopste voertuigen starten bij €500,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €5.900,00. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km6,5 km/u€800
Beter320 km10 – 12 km/u€1550
Uitmuntend440 km15 km/u€3100
Luxe470 km22 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Overijssel