Scootmobiel Zwartewaterland

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Zwartewaterland? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische scooter staat u weer midden in het leven en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website treft u nuttige keuzetips en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten variëren tussen €850,00 & €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Zwartewaterland (https://www.zwartewaterland.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Molenaar of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Zwartewaterland (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16 – €18,48 per uur
Veel gekozen merkRoma Reno 2
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zwartewaterland

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat past bijmijn profiel? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zwartewaterland. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €910,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting begint zo rond de €4350.

Onze kooptips juni 2022

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zwartewaterland kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen variëren behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen beschikken over een uitstekende vering en een luxe zitting. Test een model uit voor een proefrit in Zwartewaterland en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een extra lader en een wikkeldeken. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €8.000,00. In de onderstaande tabel vind u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 8,5 km/u€750
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1400
Uitmuntend440 km15 km/u€3200
Topper480 km21 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zwartewaterland
scootmobiel-kopen-zwartewaterland

Scootmobiel aanvragen gemeente Zwartewaterland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Zwartewaterland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Zwartewaterland. Vragen? Dat kan telefonisch (0383853000), mailen (wmo@zwartewaterland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Telvorenstraat 2, 8061 CB, Hasselt). Check ook eens www.zwartewaterland.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Zwartewaterland zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcarePrinsenstraat 22C8061 ZCHasselt
VegroVechtstraat 104 – 1068021 AZZwolle
Icare l MedipointDiezerkade 15B8021 CWZwolle
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Zwartewaterland
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vindt u een aantal bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Wat zijn populaire modellen?
Hierna verstrekken we een lijst met daarin bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Afikim Breeze 340 km15 km/u€ 8.745
Mango Twincat II40 km12 km/u€ 4.099
Overzicht met populaire voertuigen juni 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zwartewaterland. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zwartewaterland) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere wiellagers voor en achter en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Zwartewaterland komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,70 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Zwartewaterland.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Genemuiden, Kamperzeedijk, Hasselt, Landelijk gebied Hasselt, Zwartsluis, Mastenbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie