Scootmobiel Zwolle

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Zwolle? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina leest u een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, de huidige prijzen, winkels in de buurt, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €500,00 oplopend tot 5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Zwolle (https://www.zwolle.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Practicomfort en Freerider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Zwolle (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8021
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB kosten€13,74 – €18,6 per uur
Veel gekozen scootmobielPride Go Go Sport 4W
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zwolle

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn wensen?Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zwolle. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €800,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1700,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting is er al vanaf €3050.

Tips van de expert december 2023

Loopt u tegen problemen op bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Zwolle is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen enorm als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Zwolle en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een alarmsysteem & een mandje. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €475,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.600,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km6,5 km/u€500
Prima320 km10 km/u€1200
Uitmuntend435 km17 km/u€3600
Beste475 km20 – 22 km/u€8.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zwolle
scootmobiel-kopen-zwolle

Scootmobiel aanvragen gemeente Zwolle via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Zwolle. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Zwolle. U kunt even bellen (14038), u kunt een e-mail sturen (wmo@zwolle.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Lübeckplein 2, 8017 JZ, Zwolle). U kunt ook terecht op www.zwolle.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Bij een winkel of showroom kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Zwolle zijn er verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVechtstraat 104 – 1068021 AZZwolle
Icare l MedipointDiezerkade 15B8021 CWZwolle
WelzorgTelfordstraat 188013 RMZwolle
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Zwolle
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming doorzoekt u meerdere aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Excel Entice 440 km12 km/u€ 4.785
Tabel met populaire scoots december 2023

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Zwolle. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zwolle) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal aanbieders bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Zwolle komen thema’s aan bod als verkeersregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,60 per maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Zwolle.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Binnenstad, Diezerpoort, Wipstrik, Assendorp, Kamperpoort-Veerallee, Poort van Zwolle, Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aalanden, Vechtlanden, Berkum, Marsweteringlanden, Schelle, Ittersum, Soestweteringlanden.

Plaats een reactie