Scootmobiel Hoogeveen

Wilt u een goede scootmobiel in Hoogeveen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €550,00 en wel €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort en Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hoogeveen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7905
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB vergoeding€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider TE787NA UL3
Punt voor adviesIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoogeveen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn situatie? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hoogeveen. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €730,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1725,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken begint zo rond de €4650.

Tips van de expert maart 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoogeveen kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
In de situatie dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen hebben grote veringen en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Hoogeveen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de actieradius, de topsnelheid en opties als een achteruitrijcamera + een boodschappenmand. De gunstigste modellen kunt u al vinden vanaf €480,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.700,00. In het overzicht hieronder staat de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km8,5 km/u€650
Gemiddeld315 – 20 km10 km/u€1700
Gevorderd455 km16 km/u€4000
Meeste comfort485 km22 km/u€9.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoogeveen
scootmobiel-kopen-hoogeveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hoogeveen. Bij vragen kunt u bellen (140528), e-mailen (info@hoogeveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). U kunt ook terecht op www.hoogeveen.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier veel bruikbare informatie. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Hoogeveen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Hoogeveen
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder vindt u populaire leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hierna verstrekken we een tabel met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA UL318 km6 km/u€ 1.496
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Shoprider TE 778S40 km15 km/u€ 5.010
Molenaar Elegance40 km10 km/u€ 3.090
Tabel met populaire scoots maart 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Hoogeveen. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoogeveen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Hoogeveen gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,10 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Hoogeveen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie