Scootmobiel Fluitenberg

Op zoek naar een goede scootmobiel in Fluitenberg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina vind u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €800,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility of Inca.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijk merkElectric Mobility Rascal 850
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Fluitenberg

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Fluitenberg. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €580,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2475,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €4800.

Keuzehulp juli 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Fluitenberg neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten verschillen nogal op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Fluitenberg en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en opties als veiligheidsgordels & mandjes en tassen. De voordeligste scooters beginnen bij €525,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.500,00. In het overzicht hieronder treft u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8,5 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1900
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€2800
Meeste comfort475 km +22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Fluitenberg
scootmobiel-kopen-fluitenberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hoogeveen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hoogeveen. Bij vragen kunt u bellen (140528), door een e-mailtje te sturen (info@hoogeveen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Bezoek ook www.hoogeveen.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de regio Fluitenberg kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Fluitenberg
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u de meest bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel verkochte modellen
Onderstaand schetsen wij een lijstje met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 85038 km13 km/u€ 4.209
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Quingo Compact16 km7 km/u€ 2.270
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Tabel met populaire modellen juli 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Fluitenberg. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Fluitenberg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere aanbieders werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Fluitenberg behandeld u zaken zoals verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,50 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Fluitenberg.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (met name ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie