Scootmobiel Kerkenveld

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Kerkenveld? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €700,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Life and mobility of Mango.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente De Wolden (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7926
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB onkosten€13,05 – €18,6 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Beaufort 13
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kerkenveld

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn situatie? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Kerkenveld. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €790,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1775,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4150.

Keuzehulp juli 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kerkenveld kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen wisselen flink op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Kerkenveld en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid en randproducten als veiligheidsgordels + een een afdekhoes. De aantrekkelijkste voertuigen koopt u al vanaf €525,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €7.500,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km8 km/u€650
Beter315 – 20 km10 km/u€1500
Geavanceerd455 km18 km/u€3300
Royaal475 km20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kerkenveld
scootmobiel-kopen-kerkenveld

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u hulp vragen bij de gemeente De Wolden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente De Wolden. Vragen? Dat kan telefonisch (140528), e-mailen (gemeente@dewolden.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Bezoek ook www.dewolden.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Kerkenveld vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Kerkenveld
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand vindt u populaire winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Wat zijn populaire modellen?
Hierna treft u een schema met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Molenaar Performer25 km6 km/u€ 2.190
Overzicht met populaire modellen juli 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Kerkenveld. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kerkenveld) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere leveranciers bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. de remmen en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Kerkenveld behandeld u zaken zoals verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Kerkenveld.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie