Scootmobiel Nieuwlande

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nieuwlande? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl treft u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €500,00 tot wel €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Vermeiren en Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarief€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Flamenco
Lokaal adviespuntSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwlande

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nieuwlande. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €530,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €1775,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort is er al vanaf €3750.

Hulp bij uw keuze september 2021

Hulp nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwlande kan probleemloos mee in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten variëren aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Nieuwlande en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid en randproducten als een oprijplaat of een mandje. De gunstigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €515,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.100,00. In de onderstaande tabel staat de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 7,5 km/u€800
Gemiddeld315 km12 km/u€1300
Geavanceerd435 km18 km/u€3800
Luxe480 km+20 – 22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwlande
scootmobiel-kopen-nieuwlande

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Mogelijk kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Hoogeveen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Hoogeveen. Zowel telefonisch (140528), e-mailen (info@hoogeveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). U kunt ook terecht op www.hoogeveen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier veel bruikbare informatie. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Nieuwlande vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwlande
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand bekijkt u populaire leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand bekijkt u een schema met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Flamenco45 km13 km/u€ 6.000
RvS van Seenus CTM 73755 km12 km/u€ 6.100
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Meyra Ortopedia Cityliner 30614 km6 km/u€ 1.756
Overzicht met populaire modellen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Nieuwlande. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwlande) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op de remmen en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Nieuwlande leert u van alles over de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,55 p/maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nieuwlande.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie