Scootmobiel Alteveer

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Alteveer? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina vind u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €750,00 en €5.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Invacare en Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (juli 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hoogeveen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijk merkPride Lunetta 12
Punt voor adviesIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Alteveer

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat past bijmijn wensen?Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Alteveer. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €720,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1525,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een comfortabele zit koopt u al vanaf €4200.

Onze kooptips juli 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Alteveer neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken verschillen fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Alteveer en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een oprijplaat en een stokhouder. De voordeligste scoots zijn er al vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €6.500,00. In deze tabel treft u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km7 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1450
Uitmuntend435 km17 – 18 km/u€2500
Royaal480 km20 – 22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Alteveer
scootmobiel-kopen-alteveer

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Hoogeveen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij het WMO-loket. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hoogeveen. Bij vragen kunt u bellen (140528), als per mail (info@hoogeveen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Bekijk ook www.hoogeveen.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Alteveer zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Alteveer
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder vergelijkt u een aantal bekende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand treft u een schema met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Tabel met populaire scoots juli 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Alteveer. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Alteveer) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Alteveer legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Alteveer.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie