Scootmobiel Roswinkel

Wilt u een goede scootmobiel in Roswinkel? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze speciale scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg treft u handige tips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €800,00 & €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Electric Mobility en DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Emmen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€15,94 – €17,84 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Elite 2 RS
Adviespunt in de buurtWelzijn-en gezondheidscentrum De Blokken

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Roswinkel

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Roswinkel. Veel info vind u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €670,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €2050,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4050.

Hulp bij uw keuze september 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Roswinkel kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren enorm als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
In het geval u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Roswinkel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en opties als achteruitkijkspiegels & een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste voertuigen kunt u al vinden vanaf €510,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €6.000,00. In het onderstaande overzicht treft u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km7,5 km/u€650
Prima325 km10 km/u€1550
Goed435 km15 – 17 km/u€4200
Topper480 km+20 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Roswinkel
scootmobiel-kopen-roswinkel

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Emmen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Emmen. Bij vragen kunt u bellen (140591), e-mailen (zorgloket@emmen.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). Zie ook www.emmen.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Roswinkel kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Roswinkel
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Verschillende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. Hieronder vindt u een aantal erkende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Hieronder treft u een lijstje met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Sterling Little Gem 316 km6,4 km/u€ 1.267
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Tabel met populaire voertuigen september 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Roswinkel. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Roswinkel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Roswinkel worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Roswinkel.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.

Plaats een reactie