Scootmobiel Klazienaveen

Zoekt u een goede scootmobiel in Klazienaveen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl treft u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de huidige prijzen, showrooms in de regio, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven liggen tussen de €550,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Molenaar en Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (september 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Emmen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB uurtarief€15,94 – €17,84 per uur
Veel gekozen merkQuingo Vitess 2
Adviespunt in de buurtWelzijn-en gezondheidscentrum De Blokken

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Klazienaveen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn situatie? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Klazienaveen. Dit kan online middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €560,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1550,00.
 • Een sterk 4 wielen model met goede vering en zitting is te koop vanaf €4700.

Keuzehulp september 2021

Hulp nodig bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Klazienaveen is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen fors als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen bieden een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Klazienaveen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een autolift en een een afdekhoes. De aantrekkelijkste scoots kunt u al vinden vanaf €495,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.500,00. In het onderstaande overzicht staat de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8,5 km/u€750
Gemiddeld320 km11 km/u€1200
Goed445 km17 – 18 km/u€2500
Eerste klas475 km +20 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Klazienaveen
scootmobiel-kopen-klazienaveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Emmen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Emmen. U kunt even bellen (140591), u kunt een e-mail sturen (zorgloket@emmen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). Bezoek ook www.emmen.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Klazienaveen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Treant OostermarkeVeenkampenweg 1107822 GWEmmen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Klazienaveen
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna treft u een aantal erkende partijen die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bekijkt u een schema met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
DKCity HS-589 445 km12 km/u€ 3.699
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Sterling Little Star12 km6 km/u€ 993
Schema met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Klazienaveen. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In die situatie is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Klazienaveen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere merken werken met een omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarom is het slim om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Klazienaveen leert u van alles over verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,00 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Klazienaveen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.

Plaats een reactie