Scootmobiel Emmen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Emmen? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer vrij en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €600,00 en wel €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Caremart.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Prijzen (maart 2024) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Emmen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7821
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB kosten€15,94 – €17,84 per uur
Veel gekozen scootmobielRoma Medical Sorrento 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Emmen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn behoeften? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Emmen. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €770,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu kost u rond de €3450.

Keuzehulp maart 2024

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Emmen neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of het bos? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Emmen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader & een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.900,00. In deze tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7,5 km/u€550
Standaard320 – 25 km10 km/u€2000
Goed445 km17 km/u€3700
Professioneel480 km+21 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Emmen
scootmobiel-kopen-emmen

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Emmen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Emmen. U kunt even bellen (140591), door een e-mailtje te sturen (zorgloket@emmen.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). U kunt ook terecht op www.emmen.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Emmen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgHondsrugweg 1017811 ABEmmen
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Emmen
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u populaire winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bekijkt u een lijstje met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Practicomfort Tango45 km12 km/u€ 6.500
Tabel met populaire modellen maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Emmen. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Emmen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Sommige merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. koolborstels en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Emmen legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Emmen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie