Scootmobiel Zandpol

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zandpol? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 tot zo’n €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Emmen (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB tarieven€15,94 – €17,84 per uur
Populair merkElectric Mobility Rascal 650
AdviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zandpol

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zandpol. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €820,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3800.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Hieronder achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zandpol is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten variëren aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Verkeersregel: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Zandpol en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden gebaseerd op het merk, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels en een beschermhoes. De gunstigste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.400,00. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6 km/u€650
Beter315 – 25 km10 – 12 km/u€1900
Uitmuntend435 km18 km/u€2900
Meeste comfort470 km20 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zandpol
scootmobiel-kopen-zandpol

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Emmen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Emmen. Dit kan telefonisch (140591), e-mailen (zorgloket@emmen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). Bekijk ook www.emmen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Zandpol vinden we een aantal winkels/showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Zandpol
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst vindt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bieden wij een schema met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Mango FR 165 km17 km/u€ 7.000
Overzicht met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Zandpol. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zandpol) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer verkopers bieden ook omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. bandenspanning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Zandpol leert u van alles over de voorrangsregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €4,50 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Zandpol.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.

Plaats een reactie