Scootmobiel Dalerveen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Dalerveen? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl bekijkt u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €850,00 en €5.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility of Medema.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Coevorden (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,18 – €21,96 per uur
Aantrekkelijke scootmobielDrive ST4D
AdviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dalerveen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dalerveen. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €880,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2125,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €4600.

Onze kooptips juni 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dalerveen is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar in de bochten en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten variëren enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Dalerveen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de producent, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een rollatorhouder of een een afdekhoes. De voordeligste voertuigen starten bij €500,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.000,00. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6 km/u€750
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1250
Goed460 km17 km/u€3400
Topper480 km+22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dalerveen
scootmobiel-kopen-dalerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Coevorden. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Coevorden. Hiervoor kunt u ook even bellen (140524), per mail (wmoloket@coevorden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Ga ook eens naar www.coevorden.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Dalerveen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Dalerveen
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal erkende leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna vindt u een tabel met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive ST4D36 km10 km/u€ 2.595
Sterling Swift 432 km10 km/u€ 4.297
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Freerider Minister 4 fast40 km16 km/u€ 2.450
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Dalerveen. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dalerveen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zo kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Hiervoor is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Dalerveen worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Dalerveen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie