PROVINCIE Drenthe

Wilt u een goede scootmobiel in Drenthe? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met handige tips en aanvullende info over o.a. WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

  • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
  • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een comfortabele manier van reizen.
  • De tarieven schommelen tussen €650,00 en €5.750,00.
  • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility of Travelux.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Drenthe

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn verwachtingen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Drenthe. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €860,00.
  • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2300,00.
  • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3350.

Hulp bij uw keuze juli 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Drenthe kan probleemloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots variëren fors op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Drenthe en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten hebben te maken met het merk, de grootte van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder of een krukhouder. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.700,00. In de bijgaande tabel staat de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km8 km/u€650
Standaard315 – 20 km10 – 12 km/u€1600
Geavanceerd455 km17 km/u€4000
Beste480 km21 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Drenthe

Bekijk showrooms in: CoevordenEmmenHoogeveenMeppelDe WoldenOoststellingwerfWesterveldNoordenveldAssenMidden-DrentheAa en HunzeTynaarlo en Borger-Odoorn.