Scootmobiel Westerveld

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Westerveld? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Via Scootzorg.nl bieden wij handige tips en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €800,00 & €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In de regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Pride en Afikim.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB onkosten€14,75 – €19 per uur
Populaire scootmobielSterling Swift 4W
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Westerveld

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn situatie? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Westerveld. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €620,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1950,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu vind u al vanaf €4150.

Onze kooptips november 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Westerveld kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De merken variëren fors als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen verschaffen een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Westerveld en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder + een beenhoes. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.300,00. In de tabel hieronder vind u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km7,5 km/u€600
Gemiddeld315 km11 km/u€1750
Gevorderd450 km17 – 18 km/u€3000
Luxe475 km22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Westerveld
scootmobiel-kopen-westerveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Westerveld. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerveld. Bij vragen kunt u bellen (140521), door een e-mailtje te sturen (info@gemeentewesterveld.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Westerveld zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Apotheek De Drie StellingenBrink 1-1018431 LDOosterwolde
Stichting Welzijn in KampenAmbachtsstraat 218263 AJKampen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Westerveld
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder doorzoekt u meerdere organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand treft u een lijstje met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 4W32 km6 km/u€ 4.323
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Celebrity XL45 km15 km/u€ 5.025
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Schema met populaire scoots november 2022

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Westerveld. Doe dat bijv. bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Westerveld) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarvoor raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Westerveld gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,00 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Westerveld.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie