Scootmobiel Diever

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Diever? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO, de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €650,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Excel en Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Westerveld (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€14,75 – €19 per uur
Veel gekozen scootmobielLife and mobility Mezzo
Lokaal adviespuntIcare

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Diever

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn verwachtingen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Diever. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €780,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2125,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €4850.

Keuzeadvies juni 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder omschrijven wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Diever neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen verschaffen een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga direct proefrijden in Diever en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van de producent, het bereik, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een autolift & een schootskleed. De aantrekkelijkste scooters starten bij €550,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €5.100,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km7 km/u€700
Goed315 – 20 km10 km/u€1200
Uitstekend460 km16 km/u€4100
Luxe475 km21 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Diever
scootmobiel-kopen-diever

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Westerveld. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Westerveld. Hiervoor kunt u ook even bellen (140521), u kunt een e-mail sturen (info@gemeentewesterveld.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio Diever zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
IcareVlasstraat 147981 BGDiever
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Diever
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vergelijkt u de meest bekende bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna schetsen wij een lijstje met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Tabel met populaire scoots juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Diever. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het alternatief om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Diever) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Diever behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Diever.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie