Scootmobiel Ruinen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Ruinen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig bent u mobiel en onafhankelijk, en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten schommelen tussen €550,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Vermeiren of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (juni 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€14,75 – €19 per uur
Populair merkShoprider 889SLBF
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ruinen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn eisen en wensen? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ruinen. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €670,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1950,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken koopt u al vanaf €4500.

Keuzeadvies juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ruinen kan probleemloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken verschillen enorm als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen beschikken over grote veringen en een verstelbare stoel/stuurkolom. Reserveer een model voor een proefrit in Ruinen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hebben te maken met de producent, het vermogen van de accu, de topsnelheid en opties als een zuurstoffleshouder & een stokhouder. De goedkoopste scooters koopt u al vanaf €485,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €6.500,00. In de bijgaande tabel staat de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km7,5 km/u€750
Standaard315 – 20 km12 km/u€1600
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€3800
Meeste comfort485 km20 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ruinen
scootmobiel-kopen-ruinen

Scootmobiel aanvragen gemeente Westerveld via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Westerveld. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Westerveld. Bij vragen kunt u bellen (140521), u kunt een e-mail sturen (info@gemeentewesterveld.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuislaan 1, 7981 EL, Diever). Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Ruinen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ruinen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming doorzoekt u de meest bekende winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Meest verkochte modellen
Hierna treft u een overzicht met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Life and mobility Primo 340 km12 km/u€ 3.295
Molenaar AvantGarde 415 km6 km/u€ 1.990
Pride Libre XL 416 km6 km/u€ 785
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Ruinen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ruinen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een bepaald type testen. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Vandaar is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Ruinen legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Ruinen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie