Scootmobiel de Wijk

Op zoek naar een goede scootmobiel in de Wijk? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de weg op. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker treft u praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, de verschillende regels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schommelen tussen €750,00 & €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals RvS van Seenus of Mango.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente De Wolden (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,05 – €18,6 per uur
Populair merkPride Pursuit XL
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in de Wijk

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in de Wijk. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €870,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2050,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken is te koop vanaf €3850.

Keuzeadvies juni 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder treft u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in de Wijk kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots variëren flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen beschikken over maximale vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in de Wijk en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een rollatorhouder en een stoelhoes. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €530,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €5.600,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€700
Goed315 – 25 km12 km/u€1150
Geavanceerd440 km18 km/u€3700
Topper470 km20 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in de Wijk
scootmobiel-kopen-de-wijk

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente De Wolden. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente De Wolden. Vragen? Dat kan telefonisch (140528), men kan een mailtje sturen (gemeente@dewolden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Check ook eens www.dewolden.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom de Wijk kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in de Wijk
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema ontdekt u populaire merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 420 km7 km/u€ 1.399
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in de Wijk. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in de Wijk) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Steeds meer merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in de Wijk leert u van alles over de regels op de weg en het juist bedienen van de scoot. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel de Wijk.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie