Scootmobiel IJhorst

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in IJhorst? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina treft u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als hoe het zit met de WMO, kosten, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €750,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra of EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Staphorst (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarieven€13,87 – €17,22 per uur
Populair merkElectric Mobility Rascal 329LE
Adviespunt in de buurtMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in IJhorst

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn wensen?Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in IJhorst. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1625,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €4900.

Tips van de expert juli 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in IJhorst is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De merken verschillen behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben de beschikking over een goede vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in IJhorst en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de topsnelheid en extra’s zoals een dashboardbeschermer & een bagagemand. De voordeligste voertuigen starten bij €545,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.500,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8 km/u€650
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1100
Uitstekend450 km17 – 18 km/u€4100
Meeste comfort485 km22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in IJhorst
scootmobiel-kopen-ijhorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Staphorst via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Staphorst. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Staphorst. Vragen? Dat kan telefonisch (0522467487), e-mailen (gemeente@staphorst.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Binnenweg 26, 7951 DE, Staphorst). Bezoek ook www.staphorst.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom IJhorst kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in IJhorst
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende opsomming vindt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand verstrekken we een lijstje met types die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 320 km7 km/u€ 1.298
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Overzicht met populaire modellen juli 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in IJhorst. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het alternatief om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in IJhorst) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarvoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in IJhorst worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,85 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel IJhorst.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.

Plaats een reactie