Scootmobiel Nieuw-Balinge

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nieuw-Balinge? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina treft u handige tips en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten schommelen tussen €750,00 & €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren of Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (september 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€12,16 – €19,43 per uur
Populaire scootmobielMango Panther 4
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuw-Balinge

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat in lijn is met mijn wensen?Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Nieuw-Balinge. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €690,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1600,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €4250.

Keuzeadvies september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuw-Balinge is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten onderscheiden zich nogal als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of naar het park? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Nieuw-Balinge en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een rollatorhouder en een stokhouder. De gunstigste modellen koopt u al vanaf €525,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €6.900,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km7 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1450
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€2600
Topper480 km21 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuw-Balinge
scootmobiel-kopen-nieuw-balinge

Scootmobiel aanvragen gemeente Midden-Drenthe via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Midden-Drenthe. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Midden-Drenthe. Dit kan telefonisch (0593539222), door een e-mailtje te sturen (gemeente@middendrenthe.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 1, 9411 NB, Beilen). U kunt ook terecht op www.middendrenthe.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Daar kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Nieuw-Balinge zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nieuw-Balinge
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Meerdere aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u populaire leveranciers die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Meest verkochte modellen
Onderstaand vindt u een schema met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Practicomfort Beaufort 1327 km13 km/u€ 1.895
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Vermeiren Venus 4 Sport16 km6 km/u€ 1.190
Tabel met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Nieuw-Balinge. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuw-Balinge) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Daarvoor is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Nieuw-Balinge komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,90 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Nieuw-Balinge.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

Plaats een reactie