Scootmobiel Nieuwlande

Zoekt u een goede scootmobiel in Nieuwlande? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl vind u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €750,00 en wel €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Life and mobility en EV-Tec.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Coevorden (WMO) | Verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7929
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,18 – €21,96 per uur
Populaire scootmobielKymco Maxi XLS
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwlande

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nieuwlande. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €660,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2300,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort koopt u al vanaf €3700.

Onze kooptips juli 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwlande is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten wisselen fors als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen hebben de beschikking over maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Nieuwlande om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een extra accu & een stoelhoes. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €530,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In het overzicht hieronder vind u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km6,5 km/u€550
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1900
Geavanceerd460 km17 km/u€3900
Topper480 km+21 km/u€9.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwlande
scootmobiel-kopen-nieuwlande

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Coevorden. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Coevorden. Zowel telefonisch (140524), mailen (wmoloket@coevorden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Ga ook eens naar www.coevorden.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Nieuwlande zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwlande
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming treft u de meest bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een schema met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Maxi XLS35 km13 km/u€ 2.413
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Tabel met populaire scoots juli 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Nieuwlande. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwlande) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarvoor is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Nieuwlande behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,90 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Nieuwlande.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie