Scootmobiel Hollandscheveld

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Hollandscheveld? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een thuisdemo, regels en richtlijnen en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €650,00 en wel €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (september 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB vergoeding€16,19 – €17,99 per uur
Populaire scootmobielDrive Envoy 8 +
Adviespunt in de buurtSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hollandscheveld

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat past bijmijn profiel? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hollandscheveld. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €810,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2275,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting koopt u al vanaf €3900.

Aankooptips september 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hollandscheveld kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen verschillen aanzienlijk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Hollandscheveld en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en randproducten als een autolift of een stoelhoes. De goedkoopste modellen beginnen bij €535,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.300,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7,5 km/u€500
Goed320 km12 km/u€1700
Comfortabel440 km17 km/u€2800
Beste485 km20 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hollandscheveld
scootmobiel-kopen-hollandscheveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Hoogeveen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hoogeveen. Hiervoor kunt u ook even bellen (140528), door een e-mailtje te sturen (info@hoogeveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Bekijk ook www.hoogeveen.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Hollandscheveld kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hollandscheveld
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u de meest bekende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
Hierna verstrekken we een lijst met daarin een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Envoy 8 +30 km13 km/u€ 1.550
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Practicomfort Beaufort 315 km7 km/u€ 1.195
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Tabel met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Hollandscheveld. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hollandscheveld) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op koolborstels en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielaanbod.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Hollandscheveld leert u van alles over verkeerskennis en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,85 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hollandscheveld.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (waaronder provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie