Scootmobiel Linde

Zoekt u een goede scootmobiel in Linde? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld een aanvraag doen via de WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €650,00 tot zo’n €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Pride of Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (juli 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente De Wolden (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7925
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€13,05 – €18,6 per uur
Veel gekozen merkPride Victory Sport
Lokaal adviespuntSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Linde

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Linde. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu kost u rond de €3650.

Hulp bij uw keuze juli 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de lijst hieronder bieden wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Linde is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten wisselen fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De premium scoots onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Linde en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De prijzen hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een autolift & mandjes en tassen. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €495,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €5.300,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€500
Goed315 – 25 km12 km/u€2000
Geavanceerd450 km18 km/u€3900
Topper480 km+20 – 22 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Linde
scootmobiel-kopen-linde

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente De Wolden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente De Wolden. Hiervoor kunt u ook even bellen (140528), door een e-mailtje te sturen (gemeente@dewolden.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Bezoek ook www.dewolden.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Linde zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Linde
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming treft u de beste bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory Sport18 km13 km/u€ 2.958
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Overzicht met populaire voertuigen juli 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Linde. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Linde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zo kunt u rustig een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor weinig geld koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Linde behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,50 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Linde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie