Scootmobiel Geesbrug

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Geesbrug? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? De website Scootzorg.nl helpt u bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €700,00 oplopend tot 6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Coevorden (https://www.coevorden.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Travelux.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Coevorden (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7917
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€15,18 – €21,96 per uur
Populaire scootmobielQuingo Vitess
AdviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Geesbrug

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Geesbrug. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €530,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1950,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort is te koop vanaf €4600.

Aankooptips juni 2021

Hulp nodig bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Geesbrug is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten wisselen flink als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen hebben de beschikking over maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Geesbrug en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een rollatorhouder + een schootskleed. De voordeligste voertuigen koopt u al vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al gauw €7.700,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8,5 km/u€500
Beter315 km12 km/u€1250
Uitstekend445 km15 km/u€2800
Topper480 km+20 km/u€9.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Geesbrug
scootmobiel-kopen-geesbrug

Scootmobiel aanvragen gemeente Coevorden via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Coevorden. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Coevorden. Dit kan telefonisch (140524), u kunt een e-mail sturen (wmoloket@coevorden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kasteel 1, 7741 GC, Coevorden). Zie ook www.coevorden.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Geesbrug vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Geesbrug
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming ontdekt u meerdere merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk vindt u een lijstje met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Vitess50 km12,8 km/u€ 6.010
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Pride Celebrity XL 340 km7 km/u€ 5.000
Electric Mobility Liteway Balance Plus14 km6 km/u€ 1.667
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Geesbrug. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Geesbrug) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u gerust een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurkolom afstelling en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Geesbrug gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,80 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Geesbrug.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.

Plaats een reactie