Scootmobiel Nieuweroord

Op zoek naar een goede scootmobiel in Nieuweroord? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €650,00 tot wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Vermeiren of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (september 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hoogeveen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB vergoeding€16,19 – €17,99 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Polka 4
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuweroord

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Nieuweroord. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €600,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km kost u rond de €2150,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €4100.

Advies van de specialist september 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuweroord kan probleemloos mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen nogal wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen verschaffen grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Nieuweroord en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten hangen af van het merk, het bereik, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een verlichtingsset & een bagagemand. De instap-modellen kunt u al vinden vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €6.300,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel312 km8,5 km/u€550
Goed315 – 25 km10 km/u€1100
Uitstekend435 km17 km/u€2500
Topper475 km20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuweroord
scootmobiel-kopen-nieuweroord

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Hoogeveen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hoogeveen. Vragen? Dat kan telefonisch (140528), als per mail (info@hoogeveen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). U kunt ook terecht op www.hoogeveen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Nieuweroord kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuweroord
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst ontdekt u de meest bekende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna vindt u een overzicht met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Sterling Sapphire 230 km6,4 km/u€ 1.948
Shoprider SL7313 km6 km/u€ 1.488
Overzicht met populaire scoots september 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nieuweroord. Dit wordt o.a. gedaan door zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuweroord) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Nieuweroord legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,90 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Nieuweroord.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Drenthe) zijn deze verenigingen actief. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie