Scootmobiel Elim

Zoekt u een goede scootmobiel in Elim? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij praktische aankooptips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen variëren tussen €750,00 & €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB tarieven€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijk merkQuingo Plus
Regionaal adviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Elim

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat past bijmijn wensen?Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Elim. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €700,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2175,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €4200.

Aankooptips juli 2021

Hulp nodig bij het kiezen van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Elim kan probleemloos mee in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in de bochten of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken wisselen behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Elim en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van de producent, de grootte van de accu, de topsnelheid en opties als een extra lader + een mandje. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €530,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.300,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km7 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€1200
Comfortabel450 km17 km/u€2800
Luxe480 km+20 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Elim
scootmobiel-kopen-elim

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hoogeveen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hoogeveen. U kunt even bellen (140528), u kunt een e-mail sturen (info@hoogeveen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Check ook eens www.hoogeveen.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Elim zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Elim
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna treft u de meest bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Plus48 km12,8 km/u€ 5.250
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
DKCity HS-295 416 km6,5 km/u€ 1.499
Electric Mobility UltraLite 48013 km6 km/u€ 831
Tabel met populaire scoots juli 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Elim. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Elim) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Elim komen thema’s aan bod als verkeerskennis en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Elim.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (met name ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie