Scootmobiel Noordscheschut

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Noordscheschut? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven liggen tussen de €750,00 oplopend tot 5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Kymco en Afikim.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hoogeveen (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€16,19 – €17,99 per uur
Aantrekkelijk merkPracticomfort MobiGo UL8
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordscheschut

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn wensen?Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Noordscheschut. Dit kan via internet middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €610,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km vind u al vanaf €3850.

Hulp bij uw keuze juli 2021

Hulp nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordscheschut is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen onderscheiden zich fors als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar buitengebieden? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Indien uintensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots bieden een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Noordscheschut en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een extra accu + een beensteun. De gunstigste scoots beginnen bij €505,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.200,00. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km8,5 km/u€700
Standaard325 km10 km/u€1650
Comfortabel460 km18 km/u€3700
Elite480 km22 km/u€7.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordscheschut
scootmobiel-kopen-noordscheschut

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een handicap en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hoogeveen. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hoogeveen. U kunt even bellen (140528), per mail (info@hoogeveen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). U kunt ook terecht op www.hoogeveen.nl voor actuele informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Toch moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de omgeving Noordscheschut kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
VegroBoermarkeweg 607824 AAEmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Noordscheschut
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In onderstaand schema vergelijkt u de meest bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand vindt u een tabel met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Kymco Micro13 km6 km/u€ 1.615
Overzicht met populaire modellen juli 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Noordscheschut. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordscheschut) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. de remmen en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Noordscheschut gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,40 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Noordscheschut.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Drenthe) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie