Scootmobiel De Wolden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in De Wolden? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze speciale scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €700,00 en wel €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Pride en EV-Tec.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (december 2023) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente De Wolden (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€13,05 – €18,6 per uur
Veel gekozen merkFreerider Luggie 4
Adviespunt in de buurtMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Wolden

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in De Wolden. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €720,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1675,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort kost u rond de €3600.

Keuzehulp december 2023

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van een goede scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Wolden kunt u eenvoudig meenemen in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen variëren behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen beschikken over een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in De Wolden en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden gevormd door de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid en accessoires zoals een autolift + een scootmobieltas. De goedkoopste scooters kunt u al vinden vanaf €475,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €7.300,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km7,5 km/u€650
Verbeterd325 km11 km/u€1250
Goed460 km16 km/u€4000
Topper480 km+20 – 22 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Wolden
scootmobiel-kopen-de-wolden

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente De Wolden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente De Wolden. Dit kan telefonisch (140528), als per mail (gemeente@dewolden.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Zie ook www.dewolden.nl voor extra informatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kan men een heleboel modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio De Wolden zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in De Wolden
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u de beste leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand treft u een lijst met daarin bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Pride Libre XL 416 km6 km/u€ 785
Travelux Infineon 3 ‘SWB’40 km15 km/u€ 8.380
Handicare Fortress Calypso 4416840 km12 km/u€ 4.762
Schema met populaire modellen december 2023

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in De Wolden. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Wolden) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse merken werken met een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in De Wolden behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,30 per maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel De Wolden.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (ook in de provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie