Scootmobiel Hardenberg

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hardenberg? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische vervoersmiddel behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten liggen tussen de €750,00 tot zo’n €4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Pride of Mango.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijk merkPride Go-Go Ultra 4
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hardenberg

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn situatie? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hardenberg. Dit kan via internet middels een brochure per post, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €830,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €2475,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting begint zo rond de €4250.

Onze kooptips juni 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hardenberg kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots variëren sterk als wij het hebben over de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen beschikken over maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Hardenberg en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals een oprijplaat + een scootmobieltas. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €6.600,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7,5 km/u€550
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1200
Uitmuntend460 km17 km/u€4000
Beste475 km20 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hardenberg
scootmobiel-kopen-hardenberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hardenberg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Zowel telefonisch (140523), als per mail (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Hardenberg kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hardenberg
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema vindt u een aantal bekende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder schetsen wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Shoprider 778s40 km15 km/u€ 4.960
Electric Mobility Liteway 838 km12 km/u€ 3.308
Tabel met populaire voertuigen juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Hardenberg. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan raden we zeker aan zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hardenberg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Hardenberg behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,50 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Hardenberg.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie