Scootmobiel Rheezerveen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Rheezerveen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de huidige prijzen, advies aan huis, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €750,00 en €4.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Life and mobility of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (oktober 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €22,50 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort J1 EMC
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rheezerveen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn behoeften? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Rheezerveen. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €730,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2400,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €3900.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Hulp nodig bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rheezerveen is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit merkt u vooral wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De modellen variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 10Ah accu (10 km) is afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
In het geval u grote stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Rheezerveen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, de snelheid en opties als een achteruitrijcamera & een stokhouder. De aantrekkelijkste scoots kunt u al vinden vanaf €540,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.500,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km6 km/u€550
Verbeterd315 – 20 km10 km/u€1750
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€2500
Luxe475 km +20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rheezerveen
scootmobiel-kopen-rheezerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (140523), mailen (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bezoek ook www.hardenberg.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Rheezerveen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Rheezerveen
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Hieronder vindt u populaire merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk vindt u een lijstje met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Rheezerveen. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rheezerveen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Om die reden adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. koolborstels en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Rheezerveen komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,10 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Rheezerveen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (met name ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie