Scootmobiel Heemserveen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Heemserveen? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen staat u weer midden in het leven en neemt u weer zelf de regie in handen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg vind u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €750,00 en wel €5.500,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarief€15 – €22,50 per uur
Populair merkPride Lunetta 10
Lokaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Heemserveen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Heemserveen. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €750,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km begint zo rond de €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken begint zo rond de €4200.

Keuzehulp oktober 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Heemserveen kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen wisselen behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Heemserveen om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen hangen af van het merk, de actieradius, de snelheid en extra’s zoals een oprijplaat en een wikkeldeken. De goedkoopste scooters starten bij €530,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €6.500,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km6,5 km/u€500
Standaard320 – 25 km10 km/u€1500
Goed455 km18 km/u€3700
Topper485 km22 km/u€9.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Heemserveen
scootmobiel-kopen-heemserveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Dit kan telefonisch (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Ga ook eens naar www.hardenberg.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Heemserveen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Heemserveen
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder treft u een aantal bekende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
Hieronder bieden wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Lunetta 1032 km10 km/u€ 3.200
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
Schema met populaire voertuigen oktober 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Heemserveen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Heemserveen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Steeds meer verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Heemserveen legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,65 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Heemserveen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (tevens in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie