Scootmobiel Hoogenweg

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hoogenweg? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van dit elektrische voertuig geniet u van de vrijheid en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina leest u handige tips en belangrijke info over onder andere WMO en PGB, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €800,00 tot wel €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra en Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (oktober 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInvacare Comet Heavy Duty
Regionaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoogenweg

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn wensen?Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hoogenweg. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €650,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1875,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €4500.

Advies van de specialist oktober 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. Hieronder bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoogenweg is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Hoogenweg en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een alarmsysteem of een een afdekhoes. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.200,00. In het onderstaande overzicht vind u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7,5 km/u€500
Standaard315 – 20 km10 km/u€1750
Uitmuntend460 km17 km/u€3700
Eerste klas475 km22 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoogenweg
scootmobiel-kopen-hoogenweg

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hardenberg. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hardenberg. U kunt even bellen (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Check ook eens www.hardenberg.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Hoogenweg zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hoogenweg
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder vindt u meerdere partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand treft u een schema met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Comet Heavy Duty50 km10 km/u€ 6.745
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Shoprider TE787NA UL318 km6 km/u€ 1.496
Pride Victory XL 140S40 km20 km/u€ 4.950
Schema met populaire scoots oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Hoogenweg. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoogenweg) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Hoogenweg worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Hoogenweg.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie