Scootmobiel Holtheme

Wilt u een goede scootmobiel in Holtheme? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze website vind u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO, kosten, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €650,00 & €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijk merkInvacare Orion 4
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Holtheme

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat past bijmijn behoeften? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Holtheme. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €670,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2000,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €3500.

Keuzeadvies oktober 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de box hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Holtheme is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De scoots verschillen nogal als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Holtheme en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gebaseerd op de fabrikant, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een alarmsysteem of een stoelhoes. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €535,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.400,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner313 km6 km/u€550
Verbeterd325 km12 km/u€1500
Uitmuntend450 km17 km/u€2800
Professioneel475 km +20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Holtheme
scootmobiel-kopen-holtheme

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bezoek ook www.hardenberg.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Echter moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Holtheme zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Holtheme
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna treft u meerdere leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand treft u een opsomming met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Orion 442 km10 km/u€ 4.910
Handicare Fortress Calypso 3W40 km10 km/u€ 3.528
Pride Libre XL 416 km6 km/u€ 785
Life and mobility Solo 350 km18 km/u€ 6.195
Overzicht met populaire voertuigen oktober 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Holtheme. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Holtheme) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als dezorgoutlet.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Holtheme gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,95 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Holtheme.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie